Botontkalking… Vind lotgenoten!

De Osteoporose Vereniging organiseert lotgenotencontact tussen mensen met osteoporose. Mensen met osteoporose ontmoeten elkaar door bijvoorbeeld de telefonische hulplijn, voorlichtingsbijeenkomsten, de Landelijke Ledendag, en via het platvorm BotinBalans

Telefonische hulplijn

De telefonische hulplijn van de Osteoporose Vereniging biedt mensen met osteoporose / osteopenie en hun betrokkenen een luisterend oor als zij hier behoefte aan hebben.

De telefonische hulplijn (088-5054300) is bereikbaar op dinsdag en donderdag van 10.00 uur – 12.00 uur. De kosten voor het bellen zijn 0,20 per minuut.

Voorlichtingsbijeenkomsten

Wanneer je geïnteresseerd bent om één van de voorlichters van de Osteoporose Vereniging tijdens een bijeenkomst, evenement of nascholingsbijeenkomst te laten spreken, dan kun je contact opnemen met de Osteoporose Vereniging, e-mail: info@osteoporosevereniging.nl, of telefoonnummer 088-5054300 (maandag tot en met donderdag van 08.30 tot 17.00 uur).

Botontkalking

Botontkalking (of osteoporose) betekent letterlijk poreus bot. De botten zijn dunner en minder stevig. Door botontkalking  kunnen botten minder goed tegen grote belasting. Er is een verhoogde kans dat een bot breekt (vooral uw pols en heup) en dat botten inzakken (vooral rugwervels). Ongeveer 450.000 Nederlanders hebben botontkalking. Vrouwen hebben vaker botontkalking dan mannen.

Er zijn 3 groepen medicijnen beschikbaar bij osteoporose. Je behandelend arts zal afhankelijk van je persoonlijke omstandigheden een keuze maken. In de meeste gevallen zal hij/zij starten met bisfosfonaten.

Wilt u liever geen medicijnen gebruiken dan zijn er speciaal ontwikkelde voedingssupplementen met uitgekiende aminozuurverbindingen, die de cellen stimuleren om nieuw bot aan te maken en nieuw (gewrichts)kraakbeen aan te maken en op te bouwen.

Lees meer over deze supplementen…

Bones Vitalis Botten & Kraakbeen

Kwaliteit van leven

Advertentie

This entry was posted in Niet gecategoriseerd. Bookmark the permalink.