Fibromyalgie is een feit… Help en word vrijwilliger!

De Nationale Vereniging voor Fibromyalgiepatiënten, Fibromyalgie en Samenleving (FES) stelt zich ten doel de belangen te behartigen van een ieder die direct of indirect met fibromyalgie te maken heeft. Dit doet FES onder meer bij arbodiensten, overheden, verzekeraars en het UWV. Alle FES activiteiten zijn er op gericht om de positie van mensen met fibromyalgie te verbeteren. Hiervoor volgt FES nauwlettend ontwikkelingen op medisch, maatschappelijk en juridisch terrein. Zo kan de vereniging leden, lotgenoten en werkers op medische, sociaal en juridische terrein goed informeren over de huidige stand van zaken omtrent fibromyalgie.

De vereniging werkt ook aan landelijke bekendheid rondom fibromyalgie. Dit is belangrijk om patiënten te bereiken met relevante klachten en hen te informeren over fibromyalgie en de vereniging. Daarnaast richt FES zich ook op ‘buitenstaanders’: door hen bekend te maken met fibromyalgie en de gevolgen die dit kan hebben voor de betrokkenen en hun naaste omgeving; hierdoor ontstaat meer (h)erkenning in de maatschappij.

Ook lotgenotencontact is een belangrijk aspect van de werkzaamheden van FES. Lotgenoten spreken vanuit ervaring en kunnen elkaar over en weer steun geven en ontvangen.

Wil u een bijdrage leveren aan het behalen van de FES-Verenigingsdoelen? Spreekt zinvolle tijdsbesteding in een maatschappelijke organisatie u aan? Dan is een vrijwilligersfunctie bij De Nationale Vereniging voor Fibromyalgiepatiënten, Fibromyalgie en Samenleving (FES) misschien wat voor u!

Vrijwilliger worden?

Er zijn FES vrijwilligersfuncties bij:

– Belangenbehartiging
– Beurzen
– Deskundigheidsbevordering vrijwilligers
– Fibromyalgielijn
– Jongeren
– Kantoor
– Provincies
– PR & voorlichting
– Voorlichting en cursus Sterk met Pijn

Belangstelling? Stuur dan het interesseformulier ingevuld retour, dan nemen wij contact op. Bellen (035-6220612) of mailen (info@fesinfo.nl) mag ook, dan sturen wij het formulier aan je toe.

Lees ook: fibromyalgie… Wat jezelf kunt doen!

Lees ook: Fibromyalgie… Wat we wel weten!

 

This entry was posted in Niet gecategoriseerd. Bookmark the permalink.