Reuma… Hoe ga ik verzuring tegen

Afgelopen jaren is steeds meer duidelijk geworden dat reuma ontstaat in een sterk verzuurde omgeving van gewrichten. Een verzuurde omgeving in de gebieden van de gewrichten is een perfecte omgeving voor ziekmakende organismen om te gedijen. Ook zal door de verzuring de werking van de enzymen drastisch afnemen waardoor het lichaam steeds moeilijker herstelt. Steeds vaker wordt het het ontstaan van reuma toegeschreven aan bacteriën in de gewrichten waar het lichaam met ontstekingsreacties op reageert. Het is dus niet zo dat het immuunsysteem de cellen van gewrichten zomaar aanvalt, maar de verzuurde omgeving met bacteriën, virussen en schimmels kunnen de ontstekingsreacties van het immuunsysteem uitlokken.

Verzuring kunt u zelf gemakkelijk tegengaan. Het is belangrijk om het lichaam te ontzuren. Dit doet u door enerzijds te letten op verzurende factoren en deze te beperken en anderzijds door de juiste voeding en supplementen te nemen om zuren uit het lichaam te verwijderen.

Hoe ga ik  de verzuring van mijn lichaam tegen?

het is verstandig meer basische voeding te eten. De meest basische voedingsmiddelen zijn:

Spinazie, Knoflook, Selderij, Tomaat, Kropsla, Broccoli, Verse andijvie, Avocado, Zwarte radijs, Boerenkool, Cayennepeper, Venkel, Heermoes, Hondgras, Rozijnen, Sojabonen, Kamutgras, Chiazaad, Gerstegras, Alfalfa, Sojascheuten, Komkommer, Tarwegras, Pure sojalecithine, Radijs.

Neem ook de volgende adviezen in acht:

  • als u gewrichtsontstekingen heeft, mag u de gewrichten niet te veel en niet te lang belasten;
  • maak een einde aan de overmatige chemische belasting, door verkeerde combinaties en verkeerde voedselkeuze;
  • probeer de toevoer van toxines te beperken;

Zure afvalstoffen die dagelijks via voeding en stress het lichaam binnendringen worden door ons lichaam opgeslagen in spieren en gewrichten. Er ontstaat een sluipende verzuring met eerst accumulatie en verder afzetting van zuren, vooral urinezuurkristallen, omdat urinezuur moeilijk oplosbaar is.

Een verzuurde omgeving in de gebieden van de gewrichten is een perfecte omgeving voor ziekmakende organismen om te gedijen. Zorg daarom voor de juiste bouwstenen die ons lichaam helpen bij de normale vorming van bindweefsel.

Bones Vitalis Gewrichten

Probeer nu

Advertentie

Bindweefsels

Bindweefsel is weefsel dat bestaat uit vezels die krachten van het bewegen opvangen. Dit komt eigenlijk neer op al het weefsel in het lichaam. Structuren die vallen onder bindweefsel zijn onder meer, kraakbeen, spieren, pezen, gewrichtsbanden, gewrichtskapsel, gewrichtskraakbeen.

In voeding zitten eiwitten. Eiwitten bestaan uit aminozuren. Bij de spijsvertering worden de aminozuren onder invloed van enzymen, uit voeding vrijgemaakt. De aminozuren worden via de darmhaarvaten en de poortader naar de lever gevoerd. Een deel van de aminozuren zal de lever onveranderd verlaten, een deel zal in de lever worden omgezet in andere aminozuren.

Uit de vrijgekomen aminozuren kan het organisme zijn eigen specifieke eiwitten opbouwen. De aminozuurverbindingen stimuleren de cellen om nieuwe eiwitten (collageen) aan te maken en op te bouwen.

Bindweefsel als botten, spieren, pezen, kraakbeen, gewrichtsbanden, gewrichtskapsel, gewrichtskraakbeen, bestaan grotendeels uit collageen. Het aanmaken (de synthese) van deze eiwitten binnen een organisme wordt eiwitsynthese genoemd.

Ik wil meer weten over deze aminozuren…