Wandel mee met de 5e Reuma Walk!

Bewegen is belangrijk, dat weten we allemaal. Maar voor bijna 2 miljoen Nederlanders is dit helemaal niet zo vanzelfsprekend. Zij gaan dagelijks de strijd aan met reuma. Daarom voor de 5e keer de Reuma Walk. Samen in beweging komen met reuma!

Zaterdag 15 september 2018 strijkt dit bijzondere wandelevenement neer in Lunteren. Hier worden drie prachtige wandelroutes uitgezet van 5, 10 en 15 kilometer. Met de opbrengst van de Reuma Walk kan het Reumafonds weer belangrijk reuma-onderzoek steunen!

Reuma is een dagelijkse strijd, waarvan we nu nog niet kunnen winnen. Veel mensen denken dat alleen oude mensen reuma krijgen. Dat is niet zo. Ook kinderen en jongeren kunnen reuma krijgen. Simpele dingen als het omdraaien van de fietssleutel of het strikken van veters lukt vaak niet meer door de pijn en stijfheid. Op sommige dagen gaat het wel, reuma is een grillige ziekte. En dat maakt het zo lastig uit te leggen aan de omgeving. Want naast dat het een grillige ziekte is, is het ook nog eens een onzichtbare ziekte, dat veel onbegrip oplevert.

Bewegen is voor veel mensen met reuma dé manier om klachten te verminderen. Daarom komen we op 15 september in beweging mét reuma. Samen gaan we de strijden aan voor een beter leven met reuma vandaag en een leven zonder reuma morgen. We gaan grenzen verleggen. Stap voor stap.

Met de opbrengst van de Reuma Walk kan het Reumafonds weer belangrijk reuma-onderzoek steunen!

Lees ook: Onderzoek naar onbegrip bij reuma…

Bron: Fibromyalgie en Samenleving (F.E.S.)

Bones Vitalis Gewrichten

Probeer nu

Advertentie

This entry was posted in Niet gecategoriseerd. Bookmark the permalink.