Gewrichten en bindweefsel

In de meeste gewrichten zijn de uiteinden van die botten bekleed met kraakbeen. Kraakbeen zorgt in de gewrichten voor bescherming van de botten (schokabsorptie) en helpt bij de glijbeweging. Dat is nodig omdat er meestal veel kracht op de botten in gewrichten komt te staan. Het is belangrijk dat de botten in gewrichten bij elkaar blijven. Dat doen de gewrichtsbanden die onderdeel zijn van het gewrichtskapsel.

Bindweefsel is weefsel dat bestaat uit vezels die krachten van het bewegen opvangen. Dit komt eigenlijk neer op al het weefsel in het lichaam. Structuren die vallen onder bindweefsel zijn onder meer (gewrichts)kraakbeen, gewrichtsbanden, gewrichtskapsel, spieren, pezen, botten.

Aminozuurverbinding

Productie van bindweefsels waaronder kraakbeenweefsel is het hoogste in de leeftijd tot 25 jaar. Daarna kan een geleidelijke achteruitgang van de collageenvezels in weefsels ontstaan, waardoor kraakbeen bijvoorbeeld versneld slijt door ongeval, overbelasting, slijtage en/of ouderdom.

Consumptie van uitgekiende aminozuurverbindingen, vitaminen & mineralen zal er voor zorgen dat ons lichaam wordt voorzien van bouwstenen die helpen bij de normale vorming van bindweefsel waaronder de aanmaak van nieuw kraakbeen in de gewrichten (eiwitten, folaat, mangaan).

Bones Vitalis Gewrichten

Probeer nu

Advertentie

Aminozuren zijn als voedingssupplement te verkrijgen. Voedingssupplementen worden als levensmiddel geclassificeerd. Ze hebben dan ook – afgezien van eventuele voedselallergie of voedselintolerantie – geen bijwerkingen.